Nieuws

Eerste dagen KeramiekMoment goed bezocht

De eerste 2 dagen kwamen al flink wat kunst- en keramiekliefhebbers naar Diepenheim. Dit om te genieten van prachtige keramische kunst van zo’n 30 top kunstenaars uit Nederland, Belgie en Duitsland. Op ruim 15 prachtige locaties binnen en buiten exposeren zij hun werk. Heel bijzonder is het sokkelproject langs de romantische toegangslaan (via poort tegenover de kerk) naar het Warmelo, waarbij steeds weer een nieuwe sokkel in het zicht komt met daarop een kunstwerk van een van de exposanten.

Aan het einde van donderdagmiddag vond op Kasteel het Warmelo een goed bezochte opening plaats. De bezoekers genoten daarbij ook al van het sokkelproject en er was veel waardering voor het hoge niveau van dit eerste KeramiekMoment. In zijn openingswoord ging Marinus Aaftink in op de ontwikkeling van kunst in Diepenheim, waarbij menig anekdotische herinnering over wat dat soms teweeg bracht werd opgehaald. Deze verhalen met daarbij een goed glas en een goed gesprek op een bijzondere plek maakten het tot een bijzondere openingsbijeenkomst.

 

 


Sokkelproject ‘Kasteellaan Het Warmelo’ 

 

 

 

 

 

Achter een ‘voorname’ poort aan de Grotestraat – tegenover de monumentale Johanneskerk (PKN) – ligt een romantisch laantje. Deze weelderig groene en kronkelende laan leidt direct naar Kasteel Het Warmelo. Ter gelegenheid van KeramiekMoment Diepenheim is deze laan het decor voor een twintigtal sokkels met daarop ‘signature-werk’ van de deelnemende kunstenaars aan KeramiekMoment evenals enkele (buiten-)werken van Job Heykamp en Nina Veluwenkamp. Laat u verrassen en wandel deze mooie laan op en bezoek daarna het Koetshuis en de theeschenkerij van de familie Avenarius, eigenaren van het landgoed. Via deze weg is een woord van dank op zijn plaats dat deze prachtige locatie het decor is voor beeldende keramische kunstobjecten. Op het kaartje op blz. 8 is de laan met een rode puntlijn gemarkeerd.

De sokkels zijn gesponsord en gemaakt door Willem Teger van de Rozenboog.


Wegopbreking Borculoseweg in kern Diepenheim.

Tussen locatie 13 (Pand Draaijer) en de hoofdingang van locatie 2 (Kasteel Het Warmelo) en 1 (Erve de Wezel) is de Borculoseweg in Diepenheim opgebroken. Wilt u per auto van/naar locatie 1 of 2 (Erve de Wezel) moet u dus omrijden en dan kan op de volgende twee manieren:

  1. Vanuit Diepenheim: rijdt via de Wilsonweg en Needseweg Diepenheim uit . Ga net buiten Diepenheim rechtsaf via de Reeënkampweg, direct weer rechts de Krommedijk op en aan het einde rechts naar Het Warmelo en links naar Erve de Wezel. Of omgekeerd vanaf de Borculoseweg nabij het Warmelo de Krommedijk op en dan linksaf via de Reeënkampweg naar de Needseweg en dan richting Diepenheim met vooraan rechts locatie 17, Galerie Fija.
  2. U kunt ook in Diepenheim zelf een korte omleiding nemen vanaf pand Draaijer via de Haaksbergerstraat, dan rechtsaf het Elferink uitrijden en dan aan het einde linksaf de Borculoseweg op. Deze route raden we in elk geval aan voor fietsers.

NB: Kasteel Het Warmelo en de sokkelroute zijn natuurlijk ook gewoon te voet toegankelijk vanaf de Grotestraat via de poort tegenover de kerk.