Randprogramma

Opbouw ‘Het water en de vulkaan’ door Moki Last

Donderdag 10 april 2014
Locatie            Restaurant Grand Italia
Tijd                  vanaf 11.00 uur
Kosten            Gratis

Moki Last is op de eerste dag van Keramiek Moment volop aan het werk om de indrukwekkende installatie ´Het water en de vulkaan´ te plaatsen. Zij gaat de uitdaging aan om een tiental grote cilindervormen op een bijzonder manier te plaatsen in de grote zaal van Grand Italia en dat belooft een intrigerend schouw- spel te worden.

 


Kinderworkshop “VLINDERS”

Zaterdag 12 april 2014
Locatie            Galerie/ Atelier Fija
Tijd                  11.00, 12.00, 14.00 en 15.00 uur
Kosten            € 3,- per deelnemer

Tover de tuin bij Galerie Fija om tot een vrolijke vlindertuin. Van klei maak je een mooie vlinder die daarna een paar dagen moet drogen. Dan wordt de vlinder gebakken in een hete oven en als de oven is afgekoeld halen we alle mooie verschillende vlinders er uit. We hangen ze op in onze tuin voor de Galerie; uiterlijk zaterdag 19 april is de vlindertuin klaar. En op maandag 21 april (2e Paasdag) mag je je eigen vlinder komen ophalen.

Wil je meedoen? Dan mag je gewoon komen op de aangegeven tijden en dan laten we weten of er nog een plekje vrij is. Wil je helemaal zeker zijn van een plekje geef je dan van te voren op in de galerie of mail naar ossewaarde@home.nl of bel Fija op 0547-352101


Workshop “GEZOND MET KLEI”

Donderdag 17 april (+ evt. 18 april) 2014
Locatie            Galerie/ Atelier Fija
Tijd                  van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur
Kosten            € 22,50 per deelnemer incl. materiaal en koffie/thee en koek

Klei is niet alleen een materiaal voor creatieve uitingen. Het kan ook dienen om je gezondheid te bevorderen en jezelf en anderen bij ziekte te ondersteunen. Allerlei kwalen en ontstekingen zijn prima te behandelen met medicinale klei, ook wel leem genoemd.
Tijdens KeramiekMoment organiseert Fija daarom een Medisch KleiMoment in haar atelier bij de Galerie. Marianne Holtslag van ‘de Blauwe Lis’ vertelt alle ins en outs over medicinale klei, hoe gebruik je het uitwendig bijv. bij ontstekingen of nare huidklachten, of hoe kan je makkelijk gewicht verliezen met klei of hoe je met een reinigingskuur je hele darmsysteem kan schoonmaken. Werken met klei op de chakra’s kan veel losmaken en inzicht geven. U krijgt uitgebreide informatie en we gaan praktisch aan de slag met het maken van kompressen. Allerlei soorten en kleuren klei komen aan de orde: inhoudstoffen, wanneer mag klei wel en wanneer niet. Kortom een fijne workshop voor iedereen die ook eens een andere kant van klei wil beleven.


Lezing Riet Bakker  “De MICROCOSMOS in BEELD”

Maandag 21 april 2014
Locatie            Frank van Zwicht
Tijd                  14.00 uur tot 15.00 uur
Kosten            Gratis, met koffie en koek

Riet BakkerSinds enkele jaren wordt Riet intens geboeid door wat de elektronenmicroscoop oplevert aan beelden en kennis van micro-organismen, zoals diatomeeën, foraminifera en radiolaria. Hun uitwendig skelet van kwarts of kalk wordt vrijelijk geïnterpreteerd tot nieuwe keramische (wand)objecten. Inspiratie zijn het architecturale element en de dynamiek van groei en beweging. Daarbij geeft Riet uitleg hoe zij met handbouwtechnieken haar vormen maakt en die afwerkt met verrassende structuurglazuren.

Graag opgeven bij info@frankvanzwicht.nl  of   0547 352765


Wijn en Kaas het perfecte huwelijk
Italiaanse Wijn en Kaas proeverij

Locatie:
Restaurant Grand Italia
Goorseweg 22 Diepenheim
tel: 0547-352261

Datum: zaterdag 12 en 19 april
Tijd: 13.00 tot 15.00 uur
Kosten: € 12.50 p.p reserveren gewenst

Op de beide zaterdagmiddagen kunt u deelnemen aan en proeverij van bijzondere Italiaanse Wijnen en Kazen. Onze Wijn en Kaas specialist zal tijdens de proeverij u enthousiast vertellen waarom Wijn en Kaas het perfecte huwelijk is.